fbpx
+45 86392260 post@seafricantravel.dk

Det bedste af Etiopien

0
Pris
fraKr. 36.700
Pris
fraKr. 36.700
Fulde navn*
Emailadresse*
Din forespørgsel*
*Jeg accepterer Servicebetingerlser og Privatlivspolitik
Accepter venligst alle vilkår og betingelser inden næste trin
Sæt på min ønskeliste!

Du skal have en konto for at bruge ønskeliste

204

3 trin til den perfekte rejse!

1. Ring til os på 86392260 og aftal et møde
2. På mødet præciserer du dine rejseønsker, og vi byder ind med forslag til rejseplanen.
3. Vi sammensætter din rejse med fly, hotel, aktiviteter og oplevelser og alt andet, du får brug for. Du modtager et uforpligtende rejsetilbud!

86392260

post@seafricantravel.dk

Derfor skal du rejse med os!

 • Mere end 20 års erfaring i rejsebranchen
 • Skræddersyede rejser efter dine ønsker
 • Vi sørger for alt det praktiske: Fly, hotel, visum, øvrig transport mm.
 • Medlem af Rejsegarantifonden - din sikkerhed!

Har du spørgsmål?

Ring endelig til os, hvis der er noget, du er i tvivl om. Vi sidder klar ved telefonen alle hverdage fra 8 til 16

86392260

post@seafricantravel.dk

Det bedste af Etiopien

Det bedste af Etiopien

Det bedste af Etiopien er en rejse, hvor du besøger de vigtigste historiske steder i nord, og møder autentiske og traditionelle stammekulturer i syd. 

Du får dronningen af Sabas palads at se – eller i hvert fald resterne af det – og du ser, hvor Pagtens Ark ligger gemt.  Undervejs besøger du den helt fantastiske Simien Mountains nationalpark og med lidt held får du også dyr at se, som kun findes her, bl.a. Gelada-bavian og Walia-stenbuk.

Første del af din “Det bedste af Etiopien”-rejse handler om Etiopiens lange og helt fantastiske historie – om kejsere og konger, slotte, kirker og paladser. 

Den anden del starter ved en perlerække af søer i Rift Valley og fortsætter mod syd til traditionelle landsbyer og stammefolk med særprægede kropsudsmykninger. Endnu en gang kommer det an på dit held, om du kommer til at opleve en giftemoden, ung mand hoppe over en række tyre for at bevise sit værd som mand.

Det er oplevelser, som du ikke kan finde andre steder. 

 • Varighed:15 dage - 14 overnatninger
 • Rejsen starter og slutter: Addis Ababa
 • TilgængeligHele året - undtaget februar, maj og december
 • Egnet forAlle
Det bedste af Etiopien
Mere om rejsen

Addis Ababa

Addis Ababa er Etiopiens største by og landets hovedstad. Den ligger på et plateau omgivet af bakker og bjerge midt i landet.

Addis Ababa har kun været hovedstad siden slutningen af det 19. århundrede. Entoto, som tidligere var Etiopiens hovedstad, ligger på en højslette og blev fundet utilfredsstillende på grund af ekstrem kulde og mangel på brænde. Kejserinde Taitu, der var gift med kejser Menilek II (regeringstid 1889-1913), overtalte kejseren til at bygge et hus ved de varme kilder ved foden af højsletten og samtidig give medlemmer af adelen jorde i området. Derved blev byen grundlagt i 1887 og blev navngivet Addis Ababa (”ny blomst”).

I begyndelsen havde byen mere karakter af en militærlejr end en by. Kejserens palads lå i centrum omgivet af boliger til hans tropper m.v. Efterhånden som befolkningen voksede, blev brænde en knap ressource. I 1905 blev et stort antal eukalyptustræer importeret fra Australien og gav skov til byen.

Addis Ababa var hovedstad i det italienske østafrika fra 1936 til 1941. I denne periode blev der bygget moderne stenhuse og etableret mange veje. Der blev også etableret et vandreservoir i Gefarsa mod vest og en vandkraftstation ved Akaki i syd. Indtil 1960’erne skete der ikke meget mere i byen.

I de sidste 50 år har udviklingen i hovedstaden været enorm. Addis er det uddannelsesmæssige og administrative centrum i Etiopien og flere internationale organisationer har hovedkvarter i byen.

Simien Mountains nationalpark

Nationalparken ligger højt oppe i Simien-bjergkæden og er karakteriseret af hele tre vegetationsbælter. Øverst er der afro-alpint landskab og vegetation, men længere nede finder man fx kæmpelobelia, raketblomster og evighedsblomster. Walia-stenbuk, Gelada-bavian og Abessinsk ræv er dyrearter, der er endemiske for Etiopien og de to førstnævnte findes kun i Simien-bjergene. 

Gondar

Gondar er en gammel, kongelig by i Etiopiens nordlige Amhara-region. Stedet har været beboet af mange af de kejsere og kejserinder, der regerede landet fra det 12. århundrede og næsten indtil vor tid – bl.a.  Suseneos, Fasiledes, kejserinde Mentwab, Iyasu I, Tewodros II og kejserinde Taitu

Fasil Ghebbi er en muromkranset bydel, der indeholder flere slotte og paladser fra 1600- og 1700-tallet.

Amhara-regionen er også her, du kan finde Etiopiens højeste bjerg, Ras Dashen samt Simien-bjergene og Simien Mountains nationalparken.

Gondar er optaget på UNESCO’s verdensarvsliste.

Axum

Tæt på Etiopiens nordlige grænse finder man ruinerne af den gamle by Axum. Ruinerne viser, hvor hjertet i det antikke Etiopien lå, da Axum var den mest magtfulde stat mellem det østlige romerske imperium og Persien. Ruinerne stammer fra det 1. og 13. århundrede og er en samling af monolitiske obelisker, kongelige grave og ruiner af gamle slotte.

Axum fortsatte med at være stedet, hvor etiopiske kejsere blev kronet, længe efter at byens politiske magt og betydning var væk.

Lalibela

Lalibela er en lille by 640 km nord for Addis Ababa. Byen er opkaldt efter kong Lalibela fra Zagwe-dynastiet, der regerede Etiopien fra slutningen af 1100-tallet til 1270, og hed tidligere Roha.

Byen er blevet kaldt ”Verdens 8. vidunder” på grund af sine 11 kirker, der er mejslet ud i vulkansk sten. Kirkerne ligger i 3 grupper nordvest og nordøst i byen og en enkelt kirke mod syd. Lalibela er en hellig by, der hvert år besøges af mange pilgrimme.

Omo-dalen

Omo-dalen i det sydvestlige Etiopien virker som et sted langt væk fra de nordlige regioner – både i tid og sted. Området regnes for det sted i Afrika, hvor der er flest stammefolk som stadig lever efter årtusinder gamle traditioner. 

Stammerne i Omo-dalen er bl.a. Hamer, Tsemai, Ari, Karo og Benna. 

 

Det bedste af Etiopien
Rejseplan

Dag 1 Addis Ababa

Du bliver mødt af din guide i Addis Ababa Bole International Airport og kørt til Jupiter International eller tilsvarende 4* hotel.

Dag 2Bahir Dar

Flyafgang fra Addis til Bahir Dar, hvor du besøger Blå Nil-vandfaldene inden frokost. Om eftermiddagen tager vi en bådtur på Tana-søen og besøger klostrene Ura Kidane Mihret og Azwa Mariam fra det 14. århundrede.
Indkvartering og overnatning på Abay Minch lodge eller tilsvarende

Dag 3 og 4Simien Mountains nationalpark

Efter morgenmaden forlader vi Bahir Dar og kører mod Sanka Ber, der er hovedkvarteret i Simien Mountains nationalparken. Undervejs passerer vi landsbyer og krydser bjergpas med helt fantastiske udsigter!
Nationalparken ligger mellem 1.900 og 4.400 m højde og har en meget varieret flora og hele tre botaniske områder. Her kan du bl.a. finde kæmpelobelia, evighedsblomster og raketblomster.
Parken er også hjem for Walia-stenbukken, Abessinsk ræv og Gelada-bavianen som ikke findes andre steder i verden.
Tilbring eftermiddagen med korte ture i fra din hytte og nyd den betagende natur.
Næste dag er der programsat en dagstur og med picnickurv. Vi går til fods til Chenek og på denne tur er der stor sandsynlighed for at se Walia-stenbukke. Vi kommer gennem et bemærkelsesværdigt landskab med panorama-udsigter over dybe kløfter. Vi udforsker højdepunkter, dale og dyrelivet, mens vi går ad århundreder gamle gangstier. Hold udkig efter Gelada-bavianerne, der netop lever i disse græsområder.
Indkvartering og overnatning i Simien Lodge

Dag 5Gondar

Efter morgenmaden starter vi køreturen til Gondar. Brug eftermiddagen til at udforske det kongelige fæstningsværk og alle bygningerne heri. Befæstningen er en 100 m lang mur, der omgiver flere slotte og paladser. Gondar befæstningen er optaget på UNESCO’s verdensarvsliste.
Den ældste og mest imponerende bygning er kejser Fasilidas’ to etager høje palads, der er bygget af basaltsten. Se også kejser Yohannes I’s bibliotek, Sangenes hus, hvor de kongelige ceremonier blev afholdt, kejser Bakaffas festsal og kongens hustrus palads. I nærheden ligger kong Fasiledes bad, hvor der afholdes moderne Timkat-ceremonier. I Debre Birhan Selassies kirke kan du se imponerende loftsmalerier.
Indkvartering og overnatning på Goha hotel.

Dag 6 og 7Lalibela

Om morgenen, efter morgenmaden, flyver du videre til Lalibela, hvor du skal se og beundre kong Lalibelas klippekirker. Byen rummer 3 grupper med i alt 11 kirker, der alle er hugget ud af klipperne. Klippekirkerne er på UNESCO’s verdensarvsliste. Om eftermiddagen besøger vi den første af de tre grupper.
Næste dags morgen er der mulddyr-tur op ad bakken til Asheton Mariam kirken fra 1200-tallet. Turen op ad bakken bliver rigeligt belønnet med en fantastisk udsigt ud over områdets flotte natur. Om eftermiddagen er det de to sidste kirke-grupper, der skal udforskes.
Indkvartering og overnatning på Roha hotel

Dag 8Axum

Efter morgenmaden flyver vi videre til Axum. Denne simple grænseby er faktisk en by af stor betydning og Etiopiens ældgamle hovedstad. Legenden fortæller, at dronningen af Saba boede her og at det også er her, at Pagtens Ark bevogtes. Vi ser nærmere på Axum og byens gamle relikvier og lader fantasi og eventyr føre os gennem dette mystiske og historiske sted.
Tag med på en sightseeing-tur i Axum med besøg på det arkæologiske museum og se den berømte stele-park (der også er på UNESCO’s verdensarvsliste). Se St. Mary af Zions-kirken, hvor det siges, at Pagtens Ark ligger skjult og se kong Kaleb og Gebre Meskels (6. århundrede) grav og palads. Sidst, men ikke mindst, skal du selvfølgelig se resterne af dronningen af Sabas palads fra det 9. århundrede.
Indkvartering og overnatning på Sabean Hotel eller tilsvarende.

Dag 9Rift Valley-søerne

I dag, på rejsens 9. dag, flyver vi tilbage til Addis og kører 200 km mod til Rift Valley-regionen og besøger søerne Ziway, Langano, Abiyata og Shalla. For fugleinteresserede er der rigtig meget at komme efter ved Ziway-søen, og vil man hellere bade, er det en mulighed ved Langano-søen.
Indkvartering og overnatning i Sabane Beach Resort eller tilsvarende.

Dag 10 og 11Arba Minch

I dag kører vi fra Langano til Arba Minch gennem de frugtbare Wolita- og Alaba-regioner. Alaba-folket er meget berømte for deres huse udsmykket med smukke malerier. Undervejs besøger vi Sinkile Wild Life Sanctuary, hvor du vil se den endemiske Swain’s antilope og andre pattedyr.
Næste dag kører vi til Chencha for at besøge Dorze-landsbyen. Dorze-folket er kendt for deres vævetradition og deres helt specielle traditionelle og elefant-formede hytter af bambus og falske bananblade. Her vil du opleve, hvordan Dorze-folket lever og arbejder, inden vi kører til Arba Minch til frokost. Om eftermiddagen kommer du ud på en bådtur på Chamo-søen – en af Rift Valley-søerne. På søen besøger vi Crocodile Market, hvor der er masser af krokodiller at se sammen med vandfugle og flodheste.
Indkvartering og overnatning på Paradise Lodge

Dag 12Jinka

I dag kører vi mod syd ad en ujævn vej mod Jinka og krydser Weito-dalen for at besøge landsbyen Tsemay og Woito-folket, der bor omkring Woito-floden. Undervejs besøger vi også landsbyen Konto, der for nylig er blevet registreret som Etiopiens 9. UNESCO verdensarvssted. Konso-folket er kendte for deres stenterrasser og farverige, håndvævede bomuldsstoffer.
Vi kører videre mod Jinka og besøger Ari-landsbyen undervejs.
Indkvartering og overnatning i Eco Omo Lodge

Dag 13 og 14Turmi

Efter morgenmaden forlader vi Jinka og kører til en Mursi-landsby for at besøge Mursi-stammen. Mursi-folket er kendt for en særpræget skik, hvor piger ved modenhed får spaltet underlæben og indsat cirkulære skiver, så læben bliver fremskudt.
Herefter går turen videre til Turmi, hvor vi møder Hamer-folket. Kvinderne i Hamer-stammen er især kendt for deres iøjnefaldende okkerfarvede hår, skindskørter dekoreret med skaller og et dusin eller flere stramme kobberarmbånd om armene. Mændene er kendt for en særpræget skik med at unge drenge skal hoppe over en flok tyre for at bevise, at de nu er blevet mænd.
Næste dag starter med en udflugt til Murulle, hvor den lille Karo-stamme bor. Stammen er kendt for deres rituelle, malede krops- og ansigtudsmykninger
Om eftermiddagen besøger vi igen Hamer-folket ved Turmi
Indkvartering og overnatning på Buska Lodge

Dag 15Addis Ababa

Efter morgenmaden bliver du kørt til Arbaminch for at tage eftermiddagsflyet til Addis Ababa, og herefter er der tid til en shopping-tur i Addis. Om aftenen er du inviteret til middag på en af de bedste, traditionelle restauranter i Addis, hvor du skal smage forskellige etiopiske retter og se etiopisk dans.
Det var det bedste af Etiopien for denne gang. Du kan nu blive kørt til lufthavnen eller til hotel i Addis efter eget valg (overnatning ikke inkluderet i pris)

Inkluderet

 • Indkvartering og måltider iflg. rejseplan. I Addis kun morgenmad
 • Alle indgangsgebyrer
 • Alle transfers og øvrig transport
 • Professionel engelsktalende guide, lokale guider og spejdere
 • Bådleje ved Chamo-søen
 • Skatter og afgifter

Ikke inkluderet

 • Internationale flyrejser og visumgebyrer
 • Drinks og udgifter af personlig karakter
Se dine overnatningssteder på rejsen
Indkvartering
Dag 1: Jupiter International

I Addis bliver du indkvarteret på Jupiter International. Det er fremragende hotel af international standard. Jupiter er to hoteller med gode beliggenheder og alt i moderne faciliteter. Hotellerne emmer af etiopisk tradition og gæstfrihed.

Hotellerne er placeret i nærheden af shopping, seværdigheder og rejseknudepunkter.

Se mere om hotellet her

Dag 2: Abay Minch Lodge

Abay Minch i Bahir Dar ligger i en tropisk vegetation med mange forskellige træer, bl.a. papaya, mango, avocado og citron. Værelserne er placeret for at få den bedste udsigt over den omkringliggende natur og samtidig sikre kølighed og ro.

Restauranten tilbyder a la carte service døgnet rundt og har både traditionelle og internationale retter på menuen.

Se mere om lodgen her

Dag 3 og 4: Simien Lodge

Landskabet i Afrikas største bjergkæde, Simiens, er noget af det mest spektakulære i verden! På Simien Lodge sidder du med fuldt overblik over en helt fantastisk verden af stejle bjerge og dybe kløfter.

Simien Lodge ligger i Simien Mountains nationalparken, hvor det kan være koldt om natten. Derfor er alle hytter (Tukler) godt isoleret og udstyret med gulvvarme. Restauranten er indrettet omkring en stor central pejs.

Se mere om lodgen her

Dag 5: Goha Hotel

Goha Hotel ligger på bakkerne i Gondar med en fantastisk udsigt over byen, der var Etiopiens hovedstad under kong Fasiledes i 1700-tallet. Fra hotellet er der kun kort afstand til de historiske, kongelige slotte og paladser.

Se mere om hotellet her

Dag 6 og 7: Roha Hotel

Roha hotel har 64 værelser med eget badeværelse. Fra tagterrassen er der udsigt over både solopgang og solnedgang over den gamle by og i hotellets have boltrer masser af fugle sig. Roha ligger kun 5 minutters gang fra klippekirkerne.

Restauranten tilbyder både etiopiske og europæiske retter.

Se mere om hotellet her

Dag 8 og 9: Sabean Hotel

Sabean International Hotel er et moderne hotel i en gammel by. Værelserne er en indbydende blanding af moderne teksturer og fine etiopiske motiver og er harmonisk kombination af luksus, æstetik og komfort.

Hotellet ligger knapt 3 km fra dronningen af Sabas grav og mindre end 1 km fra Axum-kirken.

Se mere om hotellet her

Dag 10 og 11: Paradise Eco Lodge

Paradise Eco Lodge’s mission er at give gæsterne en enestående service og en autentisk oplevelse og samtidig arbejde for at bevare det naturlige miljø og styrke den lokale kultur. Forretningssuccessen måles ikke kun i kundeglæde og økonomisk værdi, men også i lodgens sociale og miljømæssige påvirkninger. Bæredygtighed er en rejse og ikke en destination, lyder det fra lodgens ejere.

Se mere om lodgen her

Dag 12: Eco Omo Lodge

Eco Omo er en miljøvenlig, permanent safari-lodge bygget i harmoni med omgivelserne på grænsen til Neri-floden lige uden for Jinka i Omo-dalen.

Logden har 20 safari-telte med eget badeværelse og dobbeltsenge eller 2 enkeltsenge – alle med myggenet.

Se mere om lodgen her

Dag 13 og 14: Buska Lodge

Buska Lodge ligger i det sydlige Etiopien i hjertet af Omo-dalen og er en uhøjtidelige øko-lodge og en god indkvarteringsmulighed i denne egn. Lodgen har udsigt over sletterne i Buska-bjergene og falder smukt i med sine omgivelser.

Se mere om hotellet her

Rejser der ligner

Etiopien

4 rejser
Kort

Billeder
Ring til os på 86392260 eller send en besked

Ny Lufthavnsvej 21, 8560 Kolind

Få vores nyhedsbrev med tilbud, tips
og tricks og masser af inspiration
lige ind i din mailbox!

Du kan let afmelde nyhedsbrevet igen
Vi bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse af hjemmesiden. Du kan læse mere i privatlivsindstillinger.
AccepterPrivatlivsindstillinger

GDPR

 • Cookies & Privatlivspolitik

Cookies & Privatlivspolitik

[wd_hustle id="Kontaktos" type="popup"]Click[/wd_hustle]