fbpx
+45 86392260 post@seafricantravel.dk

Sydafrika

Kend din destination
Sydafrika

Afrikas sydligste land – lige mellem Atlanterhavet og Det Indiske Ocean – er et mangfoldigt og smukt land, der ikke kan beskrives med få ord. Sydafrika er en enorm oase af fantastisk natur, et mangfoldigt og rigt dyreliv, mange kulturer og det hele pakket ind i et behageligt klima.
Skønheden og mangfoldigheden gør Sydafrika til en eventyrdestination, som du ikke må gå glip af!

Sydafrika er næsten lige så stor som Europa og har over 2.500 km naturskøn kystlinje. 
I Sydafrika kan du opleve alt fra kulturelle seværdigheder, uforglemmelige safarier og naturoplevelser, skønne badeferie til et pulserende storbyliv.

Når du rejser til Sydafrika med South & East African Travel, får du glæde af vores store netværk af lokale samarbejdspartnere. Det er din garanti for en unik og autentisk rejse med alt det bedste, landet har at byde på. Vi skræddersyr meget gerne din rejse, så du får alle dine ferieønsker opfyldt!

Safari i Sydafrika
Kultur og historie

Landet er opdelt i ni provinser, som har et vist selvstyre, og med hver sine  karakteristika. Sydafrika rummer mange forskellige kulturer og naturmiljøer og præsenteres ofte som regnbuelandet. 

Regnbuelandet refererer til landets kulturelle og etniske mangfoldighed. Befolkningen i Sydafrika er en af ​​de mest komplekse og mangfoldige i verden. Af de 51,7 millioner sydafrikanere er over 41 millioner sorte, 4,5 millioner er hvide, 4,6 millioner er farvede og ca. 1,3 millioner indiske eller asiatiske. 

Den sorte afrikanske befolkning er opdelt i fire store etniske grupper; nemlig Nguni (Zulu, Xhosa, Ndebele og Swazi), Sotho, Shangaan-Tsonga og Venda. Der er adskillige undergrupper inden for disse, hvoraf Zulu og Xhosa er de største.

Der er elleve officielle sprog i Sydafrika. Det er engelsk (9,6%), Afrikaans (13,5%), Ndebele (2,1%), Sepedi (9,1%), Xhosa (16%), Venda (2,4%), Tswana (8%), Sydsotho (7,6%) , Zulu 22,7%), Swazi eller SiSwati (2,5%) og Tsonga (4,5%), men der tales faktisk også mange andre sprog som portugisisk, græsk, italiensk, fransk, kinesisk osv.

Sydafrika kultur

Historisk set er Sydafrika også en broget affære. Allerede i 1600-tallet fandt engelske og hollandske søfarere ud af, at der er en naturlig havn ved Kap det Gode Håb, hvor de kunne lægge til og proviantere, inden rejsen fortsatte mod Indien eller Europa. Der opstod snart en handelsstation her, og hurtigt kom mange europæere, især hollændere til. Den europæiske invasion fordrev mange af de oprindelige folkeslag, men samtidig kom mange slaver til Sydafrika fra andre afrikanske lande

I 1806 overtog briterne Kapkolonien fra hollænderne og koloniseringen tog fart. Tusindvis af britiske pionerer kom til Kapstaden til væsentlig irritation for efterkommerne af de første hollandske indvandrere (boere eller afrikaanere). I 1830’erne flyttede boerne mod nord og oprettede boer-republikkerne Oranje Fristaten, Transvaal og Natalia;

I slutningen af 1800-tallet begyndte diamant- guldudvindingen i området og denne rigdom gjorde briterne interesserede i at få kontrol over hele den sydafrikanske region. Det førte til Boerkrigen fra 1899-1902, hvorefter boer-republikkerne kom på britiske hænder. I 1910 blev Den Sydafrikanske Union dannet som dominion i det britiske imperium. Samtidig blev der oprettet et system, der blandt andet fratog de sorte parlamentarisk indflydelse. Fra 1948 – 1993 blev raceadskillelse (apartheid) gennemført ved lov. Lovgivningen førte til dannelse af forskellige frihedsbevægelser mod det hvide overherredømme – mest kendt er ANC – og store raceuroligheder i 1960’erne og 1970’erne. Apartheid-systemet blev afskaffet i 1990. På Apartheidmuseet i Johannesburg kan du se mere om denne dystre periode i Sydafrikas historie

I 1994 afholdt blev det første demokratiske valg gennemført. ANC fik flertal i parlamentet og Nelson Mandela blev præsident. ANC arbejder for forsoning af befolkningsgrupperne og fører en økonomisk politik, der tilstræber en retfærdig fordeling.

Det spiser man

Det sydafrikanske køkken er en unik blanding af kulturpåvirkninger bl.a. fra det hollandske, franske, indiske og malaysiske køkken. Grøntsager udgør en stor del af måltidet. Derudover er kød en vigtig ingrediens i afrikansk madlavning. Traditionelt er kød kommet fra deres egne husdyr, og derfor skulle det bruges klogt og med måde – for eksempel i gryderetter. Berømte afrikanske retter inkluderer tripe, mieliepap (majsbaseret grød, som normalt tilføres animalsk fedt, bønner og grøntsager), bønner og surmælksgrød

Et typisk måltid i Sydafrika består af grillet kød eller krydrede pølser (braii, der betyder barbeque) eller gryderetter med kartofter eller ris. Dertil serveres grøntsager, der tilberedes med smør og sukker. Desserten er ofte en sød kage.

Mad i Sydafrika

En helt særlig retning, der kaldes Cape Malay, er meget inspireret af det malaysiske køkken og anvender krydderier som kanel, kardemomme, koriander og chili. Cape Malay er kendt for retter som syltede fisk, forskellige curries og gryderetter.

Det er også muligt at smage på Sydafrikas mangfoldige dyreliv og på restauranter kan man prøve krokodille, struds, vortesvin og andre eksotiske sager. Se vores restaurantguide til Cape Town

Geografi & klima

Afrikas sydligste land klemt inde mellem to store oceaner: Det Indiske Ocean mod øst og Atlanterhavet mod vest. Det centrale er landet er et enormt plateau med skov- og buskstepper omgivet af bjerge og store bjergkæder i øst og syd. Her er også en del kvægbrug og majsproduktion. Mellem bjergkæderne og kysten findes smalle striber af frugtbar jord, hvor der dyrkes sukkerrør og vin. Mod nordvest grænser Sydafrika op til Kalahari-ørkenen.

Klimaet spænder generelt fra Middelhavsklima mod sydvest til tempereret klima på det indre plateau til subtropisk mod nordøst. Et lille område i nordvest har ørkenklima. I det meste af landet vil man opleve varme, solrige dage og kølige nætter. Nedbøren falder primært i sommermånederne november til august. I bjergene i det indre af landet kan der forekommer frost og endda snevejr i vintermånederne.

Bedste rejsetidspunkt

De koldeste måneder er juni-august, hvor der er vinter i Sydafrika. Centralt i landet falder der mest nedbør fra oktober til april, mens det forholder sig omvendt ved kystområderne i syd. Her falder der mest regn fra april til oktober.

Temperatur og nedbør

Gennemsnitlige dag- og nattemperaturer samt nedbørsmængder over året. Der kan være regionale forskelle.
Kilde: http://worldweather.wmo.int/

Klima Sydafrika
Fakta

Befolkningstal: ca 52 mio.

Areal: 1,2 mio km2

Hovedstæder: Pretoria (administrativ), Bloemfontein (juridisk), Cape Town (parlamentarisk)

Sprog: Afrikaans, engelsk, ndebele, sotho, pedi,  swati, tsonga, tswana, venda, xhosa og zulu

Valuta: Sydafrikanske Rand (ZAR)

Bedste rejsetidspunkt: Hele året

 

Pas & visum

Der er visumpligt på rejser til Sydafrika. Et turistvisum, der gælder i op til 90 dage, kan købes ved ankomsten. 

Passet skal være gyldigt minimum 30 dage ud over opholdet. Passet skal være maskinlæsbart og der skal være mindst 2 blanke sider i passet.

Tjek altid Udenrigsministeriets hjemmeside inden afrejse

Vaccination

Det anbefales at blive vaccineret mod Hepatitis A, Gul feber og Difteri og Stivkrampe inden afrejse til Sydafrika. Det er desuden en god ide at konsultere egen læge vedr. malaria-forebyggelse. 

Tjek også anbefalingerne fra Statens Seruminstitut, hvor du også kan se anbefalede vaccinationer afhængig af rejsens længde 

Forsikring

Tjek dine rejseforsikringer, inden du tager afsted! På rejser uden for EU skal du sikre dig, at din rejseforsikring dækker hele verden. Du bør også sikre dig, at forsikringssummen er “passende”.

Din rejseforsikring skal dække

 • Behandling og indlæggelse i forbindelse med sygdom
 • Hjemtransport i forbindelse med sygdom
 • Erstatning ved tyveri og røveri
 • Dækning, hvis du skader andre eller andres ejedom på ferien
 • Afbestillingforsikring, hvis du bliver syg inden ferien

Du kan købe en GOUDA-rejseforsikring hos South & East African Travel – ring og hør mere på 70275270

 

Klik på markørerne og se mere!
Kort

Gå ikke glip af ...
Højdepunkter
Kruger nationalpark

Kruger nationalpark er ikke mindre end 2 millioner hektar uovertruffen natur iblandet historiske og arkæologiske seværdigheder. Parken er levested for flere end 140 forskellige pattedyrsarter, heriblandt The Big 5, og flere end 500 fuglearter.

Menneskets interaktion med naturen gennem mange århundreder er meget tydelig i Kruger nationalpark – fra buskmændenes klippemalerier til arkæologiske steder som Masorini og Thulamela. 

kruger nationalpark

Cape Town

Cape Town er Sydafrikas vigtigste turistby. Det er en summende, multikulturel by med en spændende historie. Byen, der var verdensdesignhovedstad i 2014, er en flot metropol med spændende og forskelligartet arkitektur og kunstmiljøer.

I Cape Town lever kristne, muslimske, hinduistiske og traditionelle afrikanske trosretninger side om side. Befolkningen er sammensat af efterkommere af hollandske kolonister, afrikanere, europæiske immigranter og immigranter fra Eastern Cape – og alle bidrager til den unikke stemning og smag, der findes i byen.

Byen markeres af det imponerende Taffelbjerg og i Table Mountain nationalparken og på Kap-halvøen finder man smukke, naturlige landskaber og et væld af aktivitetsmuligheder fra vandre- og cykelstier til surf-skoler, paragliding og meget mere.

Taffelbjerget, Cape Town

Taffelbjerget er Cape Towns absolut mest ikoniske og berømte vartegn. Indtil 1929 var turen op på bjerget en meget strabadserende færd, som kun de færreste kunne gennemføre. Men efter 1929 har mange millioner taget kabelbane op til en fantastisk udsigt på toppen af bjerget. I 1997 blev en ny og moderniseret kabelbane indviet. Denne bane har vogne med roterende gulve, så man får et 360 graders udsyn til byen og bjerget.  

Taffelbjerget Cape Town

 
Robben Island, Cape Town

Robben Island, 12 km fra Cape Town, har en lang og grum historie. I næsten 400 år har øen fungeret som fængsel, og det var her, de herskende klasser sendte politiske modstandere og andre, der var uønsket i samfundet i isolation. De mest berømte politiske fanger, der tilbragte tid på Robben Island omfatter tidligere præsident Nelson Mandela, Tokyo Sexwale, Jacob Zuma, Walter Sisulu og Govan Mbeki. I dag er øen et symbol på frihed og lighed, og på at ånd og menneskelighed kan overvinde undertrykkelse.

Fra 2. april 2019 er Robben Island officielt blevet erklæret for et marint beskyttet område af Miljøministeriet.

Soweto, Johannesburg

Syd for Johannesburg ligger Soweto, et township for sorte mennesker under apartheid-systemet. Det meste af kampen mod apartheid blev kæmpet i og fra Soweto. Navnet Soweto er et akronym bestående af – i apartheidtiden – fra de første bogstaver i ordene “sydvestlige township”.

Soweto er beboet af over to millioner mennesker i hjem, der spænder fra ekstravagante palæer til provisoriske hytter. Soweto er en virksom og kulturel by. Det er en populær turistdestination med steder som Kliptown (hvor Freedom Charter blev udarbejdet), tidligere præsident Nelson Mandelas hjem, Hector Petersen-mindesmærket, restauranter og indkøbscentre. Det kan prale af et af de største hospitaler på kontinentet og den eneste afrikanskejede privatklinik

Blyde River Canyon

Blyde River Canyon reservatet strækker sig langs hele  Blyde River Canyon´s snoede vej med imponerende udsigter og 800 m dybe floddale.

Blyde River Canyon (nu officielt kendt som Motlatse Canyon) betragtes som en af ​​de største kløfter på Jorden og kan være den største ‘grønne kløft’ på grund af den frodige subtropiske vegetation, der dækker hele kløften.

Det friske bjerglandskab og panoramaudsigten fra Klein Drakensberg  er spektakulær og har givet området navnet ‘Panorama Route’. ‘Pinnacle’ er en enkelt kvartsit-søjle, der stiger op fra den dybe, skovklædte kløft, og ”De tre rundavler” (også kaldet ”De tre Søstre”) er tre enorme spiraler af dolomit, der stiger op fra bjergvæggen i Blyde-floddalen. Deres kuppelformede hoveder er grønne, og deres sider er farvet af orange lav. Fra De tre rundavler” kan du se den kæmpemæssige Swadini-dæmning i det fjerne afstand, der markerer slutningen af ​​reservatet.

Ukhahlamba Drakensberg Park 

Ukhahlamba Drakensberg Park er en mangfoldighed af levesteder, og parkens formål er at beskytte et højt niveau af endemiske og globalt truede arter, især fugle og planter.

Ukhahlamba Drakensberg-parken har enestående naturlig skønhed i sine skyhøje basaltiske søjler, skarpe dramatiske fald og gyldne sandsten. Bølgende græsarealer i stor højde, uberørte, stejle floddale og stenede kløfter bidrager også til skønheden på dette verdensarvsted.

Drakensbergs San-klippekunst er den største og mest koncentrerede samling af klippemalerier i Afrika syd for Sahara og er fremragende både i kvalitet og emner

drakenberg klippemaleri

Panorama-ruten

Panorama-ruten er et af de store højdepunkter på rejser i Sydafrika. Ruten går gennem naturskønne landskaber og overvældende natur fra starten ved Sabie til slutpunktet ved Lowveld. Undervejs kommer man gennem mange af de landskaber, der er karakteristiske for Sydafrika: Bush, voldsomme bjerge, brusende floder og vandfald, store skovområder og imponerende udsigter.

Panorama-ruten fører til flere af Sydafrikas store seværdigheder, som Blyde River Canyon, der er verdens tredjestørste canyon, Guds vindue, De 3 rundavler, The Pinnacle, Bourke’s Luck Potholes og Pilgrim’s Rest. Undervejs støder man også ind i flere hyggelige småbyer, som fx Graskop, der er en gammel guldmineby.

Garden Route

Garden Route langs Sydafrikas sydvestlige spids er en af de smukkeste regioner i landet. Det er en 300 km lang rute fra Mossel Bay til Storms River. Garden Route ligger mellem Quteniqua og Tsitsikamma-bjergene mod nord og Det Indiske Ocean mod syd og går forbi byerne George, Knysna, Oudtshoorn, Plettenberg Bay og Nature’s Valley.

Det er en meget naturskøn rute med en rig og varieret vegetation og mange laguner, søer, skove og strande. Langs ruten finder man også flere naturreservater og marine reservater, og er mange aktiviteter både til lands og til vands, fx vandreture og hvalsafarier.

Klimaet her på landets sydligste spids er med moderat varme somre og milde vintre. I vintermånederne falder her en del nedbør.

Rejser til Sydafrika
 • Bestil rejsetilbud!
  Kør selv Garden Route

  Garden Route – kør selv

  fraKr. 8.495
  10 dage

  Garden Route – Kør selv er en 10 dage lang rejse fra Eastern Cape-provinsen til Western Cape; en rute, der indrammer et lille og meget smukt område af det enorme Sydafrika.

  0
 • 5 dage i Kruger nationalpark

  fraKr. 5.200
  5 dage

  5 dage i Kruger nationalparken i luksus safaritruck er en ægte, sydafrikansk safari-rejse med bush-camps og store naturoplevelser!

  0
 • Klassisk Sydafrika Tour

  Klassisk Sydafrika Tour

  fraKr. 13.400
  15 dage

  På denne 15 dage lange rejse får du alt det bedste af Sydafrika på en gang. Du kommer på safari i Kruger nationalparken, cruiser gennem Garden Route’s fantastiske natur, oplever Drakens-bjergene og mærker storbyens puls i Cape Town. 

  0
 • Golf safari og togrejse i Sydafrika

  Golf, safari og togrejse i Sydafrika

  fraKr. 26.250
  9 dage

  Golf og safari – og en rejse gennem Sydafrika i luksustog. Det lyder som ønsketænkning, men det er ganske vist!

  0
 • Royal suite - en togrejse fra Pretoria til Cape Town

  Togrejse fra Pretoria til Durban

  fraKr. 9.200

  Denne 3 dage lange togrejse fra Pretoria til Durban (eller den anden vej!) afgår i sommermånederne og indeholder både safari, slagmarks-historie og afrikansk kunst.

  0
 • Togrejse Pretoria - Cape Town

  Togrejse fra Pretoria til Cape Town

  fraKr. 9.900
  3 dage

  3 dages forkælelse og luksus på vejen fra Pretoria til Cape Town. Undervejs er der skønne udsigter, fantastisk mad og inspirerende udflugter. Perfekt til bryllupsrejse og fejring af store begivenheder i livet. 

  0
 • Safari og storbyferie

  fraKr. 34.200
  9 dage - 8 nætter

  Safari og Storbyferie giver dig en fantastisk mulighed for at se tre af Afrikas mest populære og fantastiske destinationer: Cape Town, Victoria Falls og South Luangwa nationalparken.

  0
Skriv til os (eller ring på 86392260)
Kontakt os

Har du spørgsmål til vores rejser – eller vil du gerne “bygge” din egen rejse – så kontakt os.
Vi er på kontoret fra mandag til fredag mellem 8 og 16

Du er også altid meget velkommen til at ringe til os på 86392260 eller komme forbi og hilse på. 

South & East African Travel fralægger sig ansvar for fejl forårsaget af tastefejl samt forældede eller fejlagtige oplysninger

Ring til os på 86392260 eller send en besked

Ny Lufthavnsvej 21, 8560 Kolind

Få vores nyhedsbrev med tilbud, tips
og tricks og masser af inspiration
lige ind i din mailbox!

Du kan let afmelde nyhedsbrevet igen
Vi bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse af hjemmesiden. Du kan læse mere i privatlivsindstillinger.
AccepterPrivatlivsindstillinger

GDPR

 • Cookies & Privatlivspolitik

Cookies & Privatlivspolitik

[wd_hustle id="Kontaktos" type="popup"]Click[/wd_hustle]