fbpx
+45 86392260 post@seafricantravel.dk

Botswana

Kend din destination
Botswana

Botswana er ubestridt skønhed og rummer nogle af verdens mest fantastiske og unikke landskaber. Botswana er de store safariers land med mange vildtreservater og nationalparker. Løver med sorte manker, imponerende elefantflokke og store bestande af bøfler og flodheste er noget af det, der er på din safari-menu i Botswana!

70% af landet er dækket af Kalahari-ørkenen, og selv om vi ofte taler om ”sand i Sahara”, så er Kalahari det største, sammenhængende sandområde i verden. Men Kalahari er meget mere end sand! Besøg for eksempel saltpanderne på Makgadikgadi eller de fossile floddale med gyldne græsser, eller tag på safari i Kalahari vildtreservatet og se de sortmankede løver.

Midt i det tørre landskab dukker det mægtige Okavango-delta frem med alt det liv, som kun vand i en ørken kan give. Her er en sand overflod af dyr og fugle, og du får fuld garanti for store safari-oplevelser!

Mokoro - Botswanas højdepunkter
Kultur og historie

I de senere år er vestlig kultur i stigende grad blevet en del af den botswanske dagligdag i byerne i form af teknologi, forbrugsvarer, medier og turisme. Langt størstedelen af disse varer og ydelser importeres fra Sydafrika.

På landet holder de gamle traditioner bedre fast, selv om en del af det tradtionelle kunsthåndværk er forsvundet.
Traditionelt har kvæg betydet meget i Botswana, og evnen til at eje kvæg har altid været kilden til rigdom og status i samfundet, og det er det stadig i mange landdistrikter.

Musik og dans

Musik og dans har altid spillet en stor rolle i Botswana, og det er måske den del af kulturen, der bedst har modstået den vestlige påvirkning. Musikken er en integreret del af hverdagen, og du kan høre den overalt hvor du færdes. Den traditionelle musik er også blevet en del af kirkens musik, og resultatet er noget af den mest rørende, sjælfulde musik, du kan forestille dig. Kirkekorene findes både i byer og på landet, og det er noget, du bør opleve.

I skolerne bliver børnene undervist i traditionel dans og der afholdes ofte dansekonkurrencer på og udenfor skolerne. Danserne er iført traditionelle perlesmykkede dragter af skind, der passer til den livlige dans.

 
Befolkningen

Der bor kun omkring 2 mio. mennesker i Botswana. Tswana er den største etniske gruppe i landet og Botswana betyder ”Tswanaernes land”.

San-folket er en efterhånden meget lille etnisk gruppe på mindre end 10.000 individer. Det er oprindelige ”bushmen”, der lever i Kalahari-ørkenen – i og af naturen. San-folket lever helt traditionelt: Mændene er jægere og jager med bue og pil, og kvinderne samler rødder og forråd.

Man har fundet klippemalerier i den nordvestlige del af Botswana, der viser, at området har været beboet i 17 tusinde år. Det har primært været nomadefolk, der ernærede sig som jægere og samlere. Senere kom der folk nordfra, der dyrkede jorden og med tiden også begyndte at bruge redskaber af jern.

I nyere tid har landet været britisk protektorat og hed på det tidspunkt Bechuanaland. Botswana blev en uafhængig, demokratisk stat i 1964 med regeringssæde i Gaborone tæt ved den sydafrikanske grænse.

I 1970’erne fandt man store diamant-forekomster, der gav anledning til en solid økonomisk vækst i landet. Botswana har stadig en af verdens største diamantproduktioner, og derfor er levestandarden efter afrikanske forhold høj.

Det spiser man

 I Botswana spiser man mange steder dagens hovedmåltid ved frokosttid, og til aften spiser man rester, brød og te. Morgenmaden er som regel majs- eller sorghumgrød, der kaldes Bogobe.

Botswanas nationalret er Seswaa, der er en gryderet med kød,løg og peber, der serveres oven på en tyk polenta. Derudover spiser man stuvninger med gedekød og forskellige kyllingeretter. I mange hjem opdrætter man selv kyllingerne. Retter med tørrede ærter og bønner er også en almindelige.

Farverige Mopane-orme er en lokal delikatesse.

Geografi & klima

Har man sagt Botswana, har man også sagt Kalahari. Denne enorme ørken dækker ca. 70% af landets areal. Det betyder, at landet også har en af verdens laveste befolkningstætheder, hvor kun 2 mio. mennesker bebor et areal på størrelse med Frankrig. Den del af landet, der ikke er ørken, er primært savanne.

Hele 38 % af Botswanas samlede areal er dedikeret til nationalparker, vildtreservater og andre forvaltningsområder. De fleste af områderne er uden hegn, så dyrene kan vandre frit. Derfor vil du i Botswana  kunne opleve en lang række truede fugle- og pattedyrarter som gepard, brun hyæne, kapgrib m.fl. 

Bedste rejsetidspunkt

Sommeren begynder i november og slutter i marts, og her skal du regne med høje temperaturer. Der er dog også regntid i sommermånederne, og nedbør og skydække kan dæmpe temperaturen noget, selv om det kun er kortvarigt. Om vinteren er dagtemperaturen behagelig, men det kan blive koldt om natten – i nogle områder under frysepunktet. 

De fleste vil nok foretrække at rejse til Botswana i den tørre vinterperioden mellem maj og november med varme dage og kølige nætter. Der er dog fordele ved at rejse i december og januar, hvor regnen får alt til at fremstå grønt og frodigt. 

Temperatur og nedbør

Gennemsnitlige dag- og nattemperaturer samt nedbørsmængder over året. 
Kilde: http://worldweather.wmo.int/

Fakta

Befolkningstal: 2 mio

Areal: 582.000 km2

Hovedstad: Gaborone

Sprog: Engelsk, Setswana

Valuta: Pula (BWP)

Bedste rejsetidspunkt: Maj-november

Pas & visum

Man kan opholde sig i Botswana i op til 90 dage uden visum. I nogle tilfælde kan opholdet forlænges ved henvendelse til lokale myndigheder.

Husk selvfølgelig også at tjekke udløbsdatoen på dit pas! Pas skal være gyldigt 6 måneder udover opholdet!

Tjek altid Udenrigsministeriets hjemmeside inden afrejse

Vaccination

Det er et krav at være vaccineret mod Gul Feber. Derudover anbefales det at blive vaccineret mod Hepatitis A, Difteri og Stivkrampe inden afrejse til Botswana. Det er desuden en god ide at konsultere egen læge vedr. malaria-forebyggelse. 

Tjek også anbefalingerne fra Statens Seruminstitut, hvor du også kan se anbefalede vaccinationer afhængig af rejsens længde 

Forsikring

Tjek dine rejseforsikringer, inden du tager afsted! På rejser uden for EU skal du sikre dig, at din rejseforsikring dækker hele verden. Du bør også sikre dig, at forsikringssummen er “passende”.

Din rejseforsikring skal dække

 • Behandling og indlæggelse i forbindelse med sygdom
 • Hjemtransport i forbindelse med sygdom
 • Erstatning ved tyveri og røveri
 • Dækning, hvis du skader andre eller andres ejedom på ferien
 • Afbestillingforsikring, hvis du bliver syg inden ferien

Du kan købe en GOUDA-rejseforsikring hos South & East African Travel – ring og hør mere på 70275270

 

Klik på markørerne og se mere!
Kort

Gå ikke glip af ...
Højdepunkter
Chobe nationalpark

Chobe nationalpark er Botswanas første nationalpark og også den mest biologisk mangfoldige. Landskaberne veksler fra vådområder over savanne og tør bush til skove. 

Chobe nationalpark er berømt for sit rige dyreliv – og især for sin enestående bestand af Kalahari-elefanter (parken rummer ca. 120.000 elefanter), og det er ikke ualmindeligt at se flokke på flere end 100 individer. Bøfler findes også i store flokke, mens floden er hjemsted for et stort antal flodheste. Giraffer findes i stort tal i hele parken. 

Okavango-deltaet

Okavango-deltaet er et stort indlandsdelta, der dannes, når Okavanga-floden strømmer ind i Kalahari-ørkenen fra det angolanske højland. Deltaet er et unikt vådområde og en oase i det ellers så tørre landskab.

Der er mindre end 2 meters højdeforskel over deltaet, og derfor dannes de utallige vandveje, der udgør deltaet. Der strømmer ca. 11 km3 vand ind i deltaet om året og vandstanden er højest mellem marts og april. Vandstanden i deltaet stiger og falder i løbet af året som følge af hurtig transpiration og fordampning pga de høje temperaturer i regionen. I den tørre sæson er det den eneste vandkilde i regionen og det tiltrækker tusindvis af dyr.

Moremi nationalpark

Moremi vildtreservatet er det ældste, beskyttede reservat i Okavango-deltaet i Botswana, og dækker ca. 40% af det større Okavangodelta-reservat og er et af de rigeste økosystemer i Afrika.

Reservatet er hjemsted for mange truede arter af store pattedyr. Det gælder gepard, løve, hvid næsehorn, sort næsehorn, afrikansk vildhund og løve. Reservatet bebos af 500 fuglearter fra vadefugle til skovfugle og plantelivet tæller flere end 1000 forskellige arter. 

Moremi dækker de centrale og østlige områder af Okavango-deltaet og fremviser forbløffende kontraster mellem tørre områder, oversvømmede arealer, laguner, tætte skove og snoede floder. Området, som reservatet ligger i, kaldes ”Edens have” og er et besøg værd året rundt

Central Kalahari vildtreservat

Central Kalahari er det største vildtreservat i Botswana og med et areal på hele 52.800 km3 er det også verdens næststørste reservat.

Det anbefales at aldrig rejse alene i Central Kalahari, og en guidet safari eller guidet self-drive safari anbefales stærkt. At besøge Central Kalahari kræver planlægning og kendskab til regionen.

Når det er sagt, er der intet, der kan forberede dig på hvor stort, vildt og mystisk dette reservat er! Høje græsser med spredte små træer og buske strækker sig så langt øjet rækker, kun afbrudt af store, øde og hvide pander.

Efter sommerregn bliver de flade græsarealer i den nordlige del fyldt med græssende dyr som springbukke, gnuer, antiloper og giraffer. På andre tidspunkter af året, når dyrene færdes mere spredt, er det oplevelsen af ​​at rejse gennem virkelig uberørt ødemark af tilsyneladende uendelige dimensioner, der er den største attraktion.

Rejser til Botswana
 • Flodsafari på Chobe

  fraKr. 17.700
  4 dage - 3 overnatninger

  Zambezi Queen er en 5-stjernet og 42 m lang luksus-husbåd. Her kan man nyde en virkelig unik og eventyrlig flodsafari uden på nogen måde at give køb på komfort og elegance.

  0
 • Bush-camp i Botswana

  Bush-camp i Botswana

  fraKr. 13.600
  4 dage - 3 overnatninger

  Fantastiske natur- og safarioplevelse og overnatning i en ægte, afrikansk bush-camp, hvor duften og lyden af bush er med dig hele døgnet.

  0
 • Botswanas højdepunkter

  Botswanas højdepunkter

  fraKr. 18.850
  9 dage - 8 overnatninger

  Botswanas højdepunkter er en ekspedition i Botswanas fineste nationalparker og den ægte afrikanske vildmark

  0
 • safari i botswana og Zimbabwe

  Safari i Botswana og Zimbabwe

  fraKr. 25.100
  15 dage - 14 nætter

  Denne lodge-safari er fra start til slut oplevelsen af Afrikas overflod af vilde dyr og fantastisk natur.

  0
Gå heller ikke glip af
Oplevelser & aktiviteter
Skriv til os (eller ring på 8639 2260)
Kontakt os

Har du spørgsmål til vores rejser – eller vil du gerne “bygge” din egen rejse – så kontakt os.
Vi er på kontoret fra mandag til fredag mellem 8 og 16

Du er også altid meget velkommen til at ringe til os på 86392260 eller komme forbi og hilse på. 

South & East African Travel fralægger sig ansvar for fejl forårsaget af tastefejl samt forældede eller fejlagtige oplysninger

Text box item sample content

Ring til os på 86392260 eller send en besked

Ny Lufthavnsvej 21, 8560 Kolind

Få vores nyhedsbrev med tilbud, tips
og tricks og masser af inspiration
lige ind i din mailbox!

Du kan let afmelde nyhedsbrevet igen
Vi bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse af hjemmesiden. Du kan læse mere i privatlivsindstillinger.
AccepterPrivatlivsindstillinger

GDPR

 • Cookies & Privatlivspolitik

Cookies & Privatlivspolitik

[wd_hustle id="Kontaktos" type="popup"]Click[/wd_hustle]